Jan Hammarlund

Medan Stockholm bjuder på sommarvärme mitt i oktober träffade vi Jan Hammarlund på Kungsholmen i en lånad lägenhet, för att spela in ett avsnitt av Vispodden. Och ett poddavsnitt blev det som ni kan höra här, men utöver det blev det ett starkt möte som berör. För Jan Hammarlund berör, med sin musik och med sin uppenbarelse, för mig går det inte att beskriva på ett annat sätt än att Jan Hammarlund är en gammal själ som besitter tusentals år av outtalad kunskap.

Om Jan Hammarlund

Jan Hammarlund är född 17 juli 1951 i Täbyoch är en av den progressiva musikrörelsens stora namn. Med 23 skivor i bagaget har han skrivit låtar som kommenterat och reflekterat kring samtidens händelser och fenomen. Han har under hela sin karriär låtit musik, politik och engagemang gå hand i hand. Vi pratar med honom om vad som påverkat honom, vilka förebilder han har och hur hans engagemang ser ut idag.

Om Vispodden

Vispodden görs av musikern och sångerskan Kristin ”Fornfela” Svensson och kommunikatören samt kulturentusiasten Johan Lundberg (1583.se) där vi lyfter upp och sätter fokus på visan. Med musiken som utgångspunkt snackar vi visa, liv och samhälle tillsammans med musikern bakom musiken.

Länkar till Jan Hammarlund

http://janhammarlund.se
iTunes
Spotify

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.